Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 0.5 kg
olej do smażenia
cebula 1 szt
rosół 1.5 l
bazylia
Sól ziołowa jodowana Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie

Wątróbkę oprószamy pieprzem czarnym po czym owalamy w mące. Smażymy z obu stron na tłuszczu na średnim ogniu pod przykryciem. Po usmażeniu wrzucamy wątróbkę do rosołu przyprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy. Zagęszczamy wodą z mąką. Gotujemy na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut. Podajemy z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 14.07.2012 08:26
lubię:)
Anna152 12.07.2012 08:40
pycha
Rafał10 20.06.2012 10:20
mniam przepis brzmi nieźle chociaż bazylii nigdy nie dodawałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak