Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 40 dkg
śmietana 1 szklanka
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w śmietanie

Wątróbkę umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć wątróbkę. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Dodać do smażone wątróbki, podlać odrobiną wody, dusić razem pod przykryciem ok. 20 minut. Posolić. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do duszonej wątróbki, zagotować. Ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.07.2013 18:19
Fajne połączenie- wątróbka i śmietana.
Seba 01.08.2012 08:47
uwielbiam wątróbkę
mirosława4 20.07.2012 18:33
muszę wypróbować jeszcze nie robiłam ze śmietaną :)
mirosława4 20.07.2012 18:33
muszę wypróbować jeszcze nie robiłam ze śmietaną :)
fictor123 02.06.2012 09:57
mniam
smakoszek 30.05.2012 16:03
pyszna
mela25 09.04.2012 07:47
bardzo lubię taką wątróbkę
IZABELA29 05.04.2012 09:41
uwielbiam taką watróbkę .
Motorek 07.02.2012 10:33
pycha
Krystyna32 26.01.2012 10:59
musz? wypróbowa?
Iwona51
Iwona51 22.01.2012 00:08
smaczna
msmariusz 21.01.2012 23:07
robię też

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak