wątróbka w panierce

wątróbka w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    0,5 kg
  • mąka

  • jaja

    2 szt
  • bułka tarta

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę kroję w plasterki o grubości ok 1 cm. Oprószam w mące i pieprzem. Jaja należy rozmącić. Plasterki wątróbki panieruję w bułce i jajku i smażę na gorącym tłuszczu aż do zarumienienia.( na małym ogniu). Podaję z ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

23.02.2012 21:45
bardzo smaczna

Emilia21

06.09.2011 20:12
super

Emilia21

06.09.2011 20:12
super

Ewa111

06.02.2011 16:58
koniecznie muszę w ten sposób usmażyć wątróbkę

Izabela28

25.01.2011 14:15
Fajny przepis:)

halina17

24.01.2011 17:45
Lubię taką wątróbkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat