Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA W PANIERCE !

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wiprzowa 1/2 kg
cebula 2 szt
mleko 1 szkl
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA W PANIERCE !

Wątrobę opłukać , odsączyć i namoczyć w mleku. Pozostawić na około 1 godzinę. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle lub oleju. Wątrobę pokroić w kawałki posypać lekko pieprzem , obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju a pod koniec smażenia lekko posolić. Przed podaniem wątróbkę polać zeszkloną cebulą. Podawać można z ziemniakami lub do chlebka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.04.2013 16:47
bardzo lubię
mic 02.03.2013 20:26
ja za to uwielbiam
kasiek 01.12.2012 21:49
nie przepadam
sara1 05.10.2012 14:08
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak