Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w majerance

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
mleko 250 ml
sól i pieprz
olej do smażenia
mąka pszenna 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w majerance

Kroki postępowania

1
Wątróbkę dokładnie płuczemy pod wodą, osuszamy i pozbawiamy zbędnych błon. Następnie zalewamy ją mlekiem i pozostawiamy w mleku około godziny.
Krok 1 - Wątróbka w majerance foto
2
Po godzinie osuszamy wątróbkę na ręczniku papierowym , przecinamy wątróbkę na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące.
Krok 2 - Wątróbka w majerance foto
3
Obsmażymy wątróbkę na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy majeranek i pokrojoną w półplasterki cebulę i dusimy około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem na sam koniec przed podaniem.
Krok 3 - Wątróbka w majerance foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 25.03.2017 17:50
Świetna, bez majeranku właściwie nigdy nie jadałam.
Marta Ryżek-Kalkowska 10.03.2016 18:24
Bardzo dziękuję :)
Łukasz15 09.03.2016 23:33
Musi być pyszna
JulkaTomeczek 09.03.2016 22:39
Smaczne danie
KORAL 09.03.2016 20:51
Wątróbeczkę bardzo lubię.....
Bernadeta1 09.03.2016 19:15
na pewno bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak