wątróbka w jarzynach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka wieprzowa

    50 kg
  • cebula biała

    3 sztuki
  • keczup pikantny

    4 łyżki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • mąka

    4 łyżki
  • marchew

    0.5 paczki
  • groszek

    0.5 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę pokroić w talarki i obsmażyć dodać warzywa groszek i marchew i razem dusić przez kilka minut pod przykryciem podlać szklanką wody dodać przyprawy keczup wymieszać i dalej dusić na małym ogniu w tym czasie pokroić wątróbkę na małe kawałeczki oprószyć przyprawami obtoczyć w mące obsmażyć i włożyć do jarzyn dusić razem jeszcze kilka minut podawać z ziemniakami lub ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat