Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 kg
cebula biała 3 sztuki
keczup pikantny 4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
olej do smażenia
mąka 4 łyżki
marchew 0.5 paczki
groszek 0.5 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w jarzynach

cebulę pokroić w talarki i obsmażyć dodać warzywa groszek i marchew i razem dusić przez kilka minut pod przykryciem podlać szklanką wody dodać przyprawy keczup wymieszać i dalej dusić na małym ogniu w tym czasie pokroić wątróbkę na małe kawałeczki oprószyć przyprawami obtoczyć w mące obsmażyć i włożyć do jarzyn dusić razem jeszcze kilka minut podawać z ziemniakami lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak