Watróbka w gniazdkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron gniazdka domowe

    20 dag
  • wątróbka drobiowa

    40 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    4 łyżki
  • mleko

    150 ml
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić z błonek, tłuszczu, wypłukać. Zalać mlekiem, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni olej, dodać pokrojoną cebulę, usmażyć. Cebulę wyłożyć. Na ten tłuszcz włożyć osuszoną wątróbkę. Usmażyć z obu stron. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Makaron ugotować al dente w wodzie posolonej do smaku z dodatkiem dwóch łyżek oleju. Koperek posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć makaron gniazdka. Do każdego gniazdka włożyć wątróbkę smażoną, posypać koperkiem, oprószyć pieprzem. Posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku 15 minut w 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 08.05.2017 13:31
świetny pomysł
anulka69 19.04.2017 19:35
super pomysł na zdrową wątróbkę, na pewno zrobię
Jagódka77 07.01.2016 13:00
ciekawy sposób zaserwowania
berys18 02.03.2015 12:21
bardzo fajny sposób podania
Pani Domu 25.01.2015 18:39
ładnie się prezentuje
olkaaa 18.06.2014 07:32
bardzo fajny
Stenka 07.10.2012 07:34
Pewnie bardzo smaczna taka potrawa
stokrotka 26.08.2012 00:41
mniam....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat