Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w cebuli z majerankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
mleko 1 szkl
olej 1/4 szkl
mąka 0,5 szkl
woda 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w cebuli z majerankiem

Kroki postępowania

1
Wątróbkę płuczemy i zalewamy mlekiem. Moczymy kilkanaście minut.
Krok 1 - Wątróbka w cebuli z majerankiem  foto
2
Następnie osuszamy, panierujemy w mące i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.
Krok 2 - Wątróbka w cebuli z majerankiem  foto
3
Gdy się podpiecze, przekładamy do garnka, a na patelnię wrzucamy pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażymy, aż mocno się zeszkli. Zalewamy szklanką wody, chwilę podsmażamy i przelewamy do wątróbki.
Krok 3 - Wątróbka w cebuli z majerankiem  foto
4
Chwilę dusimy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podajemy gdy mięso nie będzie krwiste, a sos zgęstnieje.
Krok 4 - Wątróbka w cebuli z majerankiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.12.2014 06:38
smaczne danie na talerzu..
AgaS10 04.12.2014 20:07
bardzo lubię taką wątróbkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak