Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona z cebula i jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kilograma
jabłka 1 sztuka
cebula 3 sztuki
mąka pszenna 1/4 szklanki
majeranek
sól
olej do smażenia

Porada

Wątróbkę indyczą przygotowałam na obiad, dodałam do niej jabłko, wyszła bardzo smaczna i aromatyczna. Podałam ją z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Moja rodzina stwierdziła że już innej nie chce tylko z jabłkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona z cebula i jabłkiem

Wątróbkę obtaczamy w mące, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy na talerz. Cebulę obieramy, kroimy w pół plastry, smażmy na rozgrzanym oleju, lekko solimy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż jabłka będą miękkie. Dodajemy usmażoną wątróbkę, razem smażmy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą oraz majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.01.2017 21:48
uwielbiam wątróbkę :) fajny przepis
ben-ka 08.01.2017 11:01
jak ja dawno nie jadłam wątróbki.....
anka1988 07.01.2017 10:15
przepysznie wygląda, ulubiona mojego męża!
Agnieszka-87-25 07.01.2017 09:52
pyszna jest
Wiesława1 07.01.2017 09:43
Pysznie wygląda
Habibi 06.01.2017 23:28
To jest właśnie to co lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak