wątróbka samżona na maśle z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wątróba drobiowa lub wieprzowa

    300 g
  • cebula biała

    1/2
  • masło do smażenia

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć. Pokroić w kawałki. Cebulę pokroic w paski. Masło rozpuścić na patelni. Wrzucić wątróbkę i cebulę. Smażyć na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu przewracając. Na końcu posolić. Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 12.01.2012 23:32
Lubię :)
Misiabe 02.12.2010 15:54
Oj tak, na masełku jest najlepsza

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat