Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka podana z kaszą kus kus

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/4 kg
cebula czerwona 3 szt
olej do smażenia 20 ml
mleko 200 ml
cukinie małe 1 szt
papryka żółta 1/4 szt
kus-kus 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka podana z kaszą kus kus

Wątróbkę myjemy, namaczamy w mleku na około 2 godziny.
Mleko wylewamy a mięso osuszamy ręcznikiem papierowym.
Na patelnię wlewamy olej dodajemy wątróbkę i pokrojone na ćwiartki cebule.

Wątróbkę obracamy, mieszamy i dodajemy pokrojoną paprykę oraz cukinię pokrojoną w plasterki.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dusimy jeszcze parę minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Podajemy z kaszą kus-kus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 04.05.2015 16:16
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak