Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka pod pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 25 dag
cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 30 dag
oliwa
majeranek
pieprz, sól
Papryka ostra mielona Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka pod pierzynką

Na patelnie wlewamy oliwę i podsmażamy pokrojone warzywa : cukinię, paprykę, pieczarki i cebulę. Doprawiamy do smaku. W naczyniu żaroodpornym układamy uprzednio umyte i oczyszczone z błon wątróbki. Posypujemy je ostrą papryką i przyprawą Kucharek. Na wątróbkę wykładamy podsmażone warzywa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* ok 20 min. Najlepiej smakuje z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.04.2014 20:12
smaczne danie
pestka 31.01.2014 12:39
podoba mi się taka propozycja przyrządzenia wątróbki
RenataZ-et 24.01.2014 21:22
smaczna propozycja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak