wątróbka po żydowsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • jajko

    2 szt
  • natka pietruszki

  • mąka

    4 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wątróbka po żydowsku foto
wątróbkę umyć i oczyścić z żyłek.Oczyszczoną pokroić drobno
Krok 2 - wątróbka po żydowsku foto
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki
Krok 3 - wątróbka po żydowsku foto
wszystkie pokrojone składniki dodać do wątróbki,następnie dodać zmiażdżony czosnek ,jajko i mąkę
Krok 4 - wątróbka po żydowsku foto
Posiekać drobno natkę pietruszki i dodać do wątróbki.Przyprawić całość solą i pieprzem i wymieszać dokładnie
Krok 5 - wątróbka po żydowsku foto
Tak przygotowaną wątróbkę nakładać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
Krok 6 - wątróbka po żydowsku foto
gotowe placki z wątróbki podawać z ziemniakami i surówką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 07.02.2014 07:44
Dawno nie jadłem wątróbki
malina 10.09.2013 07:32
w takiej wersji nie jadłam
miki47 19.04.2013 09:41
interesujący przepis, mniam
marta1221 09.04.2013 19:10
nigdy nie jadłam takiej formy wątróbki
kriko 07.03.2013 21:07
super watrubka
pestka 04.03.2013 12:42
taka forma podania watrobki jest dla mnie nowością
Joanna23 21.02.2013 21:37
super
Aannkaa82 21.02.2013 20:26
Bardzo lubię wątróbke, muszę wypróbować jak będzie smakowała w takiej formie.
Kasnaj 19.02.2013 15:42
nie lubię wątróbki ale fajnie wygląda :)
Amellia 18.02.2013 19:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat