Wątróbka po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    60dag
  • wędzony boczek

    20dag
  • mąka

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pociąć w cienkie plastry i smażyć ,aż stanie się szklisty .Zdjąć z patelni ,a na pozostałym tłuszczu smażyć szybko nie solone plastry wątróbki ,obtoczone w mącę .Po obsmażeniu ułożyć na każdym kawałku wątróbki plaster boczku i podtrzymywać jeszcze na ogniu.Posolić .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 11.04.2011 12:56
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat