Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po marynarsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 700 g
cebula 2 szt
ogórki kiszone 3 szt
olej do smażenia
mąka 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po marynarsku

wątróbke umyć i pokroić w paseczki.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Ogórki kiszone także kroimy w paseczki.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy obtoczoną w mące wątróbkę.Podsmażamy z obu stron,dodajemy cebulę i chwilę razem smazymy.Całośc podlewamy wodą ok.1 szkl. i doprawiamy pieprzem.Całośc dusimy ok 10moin.Nastepnie dodajemy ogórki i jeszcze dusimy pod przykryciem ok 5min.Ja juz soli nie dodaję ,bo ogórki są słone ,ale jeśli ktoś woli bardziej słone to solimy na sam koniec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 15.04.2014 10:57
Fajny obiadek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak