Wątróbka po indyjsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • cebula biała

    2 szt
  • banan

    2 szt.
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Cebulę pokroić i usmażyć na oleju, oprószyć mąką, wrzucić wątróbkę i na tym samym tłuszczu krótko obsmażyć ( cebulę odsunąć na bok) i lekko posolić. Na patelni roztapiamy masło, podgrzewamy na nim obrane banany i posypujemy curry. Następnie wyłożyć banany na wątróbkę z cebulą. Wątróbkę podajemy jeszcze ciepłą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 06.06.2014 15:52
fajna propozycja
Zdzisław 05.06.2014 22:16
dla mnie smaczne danie i to bardzo
Ania84 05.06.2014 22:04
wow banany i wątróbka:) takich smaków jeszcze nie próbowałam :)
marcia7 05.06.2014 19:09
niezła sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat