Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka po indyjsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
mąka pszenna 1 łyżka
cebula biała 2 szt
banan 2 szt.
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
masło 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka po indyjsku

Wykonanie:
Cebulę pokroić i usmażyć na oleju, oprószyć mąką, wrzucić wątróbkę i na tym samym tłuszczu krótko obsmażyć ( cebulę odsunąć na bok) i lekko posolić. Na patelni roztapiamy masło, podgrzewamy na nim obrane banany i posypujemy curry. Następnie wyłożyć banany na wątróbkę z cebulą. Wątróbkę podajemy jeszcze ciepłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.06.2014 15:52
fajna propozycja
Zdzisław 05.06.2014 22:16
dla mnie smaczne danie i to bardzo
Ania84 05.06.2014 22:04
wow banany i wątróbka:) takich smaków jeszcze nie próbowałam :)
marcia7 05.06.2014 19:09
niezła sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak