Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka pieczona z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
kapusta biała 500 g
cebula 2 średnie
mąka
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka pieczona z kapustą

Wątróbki umyłam. Kapustę poszatkowałam. Cebule obrałam i pokroiłam w kostkę. Jabłka obrałam, wyjęłam pestki i pokroiłam w ósemki.
Wątróbki obtoczyłam w mące i wrzuciłam na patelnię, dodałam cebulę i podsmażyłam parę minut. Posypałam przyprawą uniwersalną. Do naczynia żaroodpornego włożyłam wątróbkę i kapustę. Wymieszałam. Doprawiłam pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Piekłam w 180 stopniach około godzinę. Pod koniec do naczynia włożyłam jabłka. Piekłam jeszcze parę minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.12.2012 10:46
takiej nie jadłam
jola1508 28.11.2012 22:56
ale bym taką zjadła!
luki1984 21.11.2012 22:13
mniam mniam
kasienka23 21.11.2012 20:59
coś nowego, podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak