Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka pieczona w boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
masło 4 łyżki
boczek wędzony 25 dag
cebula biała 2 szt
sól i pieprz do smaku
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka pieczona w boczku

Wątróbkę opłukać, przełożyć do głębokiej patelni i odparować rumieniąc z mąką, po zrumienieniu doprawić solą i pieprzem do smaku. Cebulę pokroić w talarki i przysmażyć na maśle. Wystudzoną wątróbkę obwinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczką i przełożyć do cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na około 15 minut. Podawać do obiadu lub na przystawkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.04.2016 14:27
pyszna watróbka
w mojej kuchni 20.04.2016 08:05
pysznie podana wątróbka
Urszula Świeca 19.04.2016 20:48
Smaczna wątróbka.))
Wacław 19.04.2016 20:24
ciekawy pomysł na wątróbkę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak