Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka na warzywach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 200 g
szpinak świeży 2 garście
pomidory koktajlowe (czerwone) 8 szt
ser brie 50 g
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
sos balsamiczny
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka na warzywach

Wątróbkę drobiową oczyścić, opłukać i zostawić do przeschnięcia. Na patelnię wlać olej, przełożyć wątróbkę, oprószyć mąką. Przesmażyć. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki, dodać do wątróbki. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem. Warzywa opłukać. Ze szpinaku oderwać ogonki, ułożyć na talerzu. Pomidorki koktajlowe przeciąż na pół. Ułożyć na szpinaku, dodać wątróbkę wraz z pieczarkami oraz kawałki pokrojonego sera brie. Całość skropić sosem balsamicznym. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 16.04.2013 16:54
smacznie podana
Olga_SK 16.04.2013 11:03
nigdy nie jadłam wątróbki innej niż smażona obiadowa :P wygląda u Ciebie apetycznie...
Anna169Hosz 16.04.2013 10:18
Smacznie i wiosennie:)
Bernadeta1 16.04.2013 10:05
smaczna i jak pięknie podane
wiola333 16.04.2013 09:59
kusząco brzmi i wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak