Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka na pomidorowo

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka ok 60 dag wieprzowej
jabłko 1 szt
sos
cebula 2-3 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
czosnek 1-2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
cukier
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka na pomidorowo

Na patelni rozgrzać olej i dodać drobno pokrojoną cebulę, gdy zacznie się rumienić dodać przecier (koncentrat). Chwilę razem przesmażyć, dodać zmiażdżony czosnek. Podlać wodą i dodać liść laurowy i ziele angielskie. Jeśli trzeba zagęścić mąką. Doprawić mocno do smaku.
Wątróbkę oczyścić i pokroić. Obsmażyć na oleju razem z jabłkiem pokrojonym w większą kostkę.
Przełożyć do sosu i razem ogrzewać ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 11.05.2017 10:57
Dziękuję i jest mi bardzoooo miło:)
hanbes 10.05.2017 18:31
Trochę z opóźnieniem ale zrobiłem ! Podtrzymuję wcześniejszą opinię! PYCHOTA!
katarzynka455 03.05.2017 19:41
dziękuję:) i ciekawam jak smakowało....
hanbes 03.05.2017 10:39
Uważam, że to będzie smaczne i właśnie dodałem do "ulubionych". A jutro degustacja :-))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak