Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 800 gram (z indyka)
cebula 1/2 kg
gruszki 2 szt
żurawina suszona 1 łyżka
olej rzepakowy 3 łyżki
mąka 2-3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka indycza z cebulą, gruszką i żurawiną

Żurawinę zalać wrzątkiem, przykryć i zostawić na 15 minut. Gruszki obrać, pokroić w grubą kostkę.
Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany olej i dusić około 20 minut, a następnie zdjąć z patelni.
Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć błonki. Obtoczyć w mące i podsmażyć na tłuszczu po duszeniu cebuli. Przykryć i dusić jeszcze przez około 10-15 minut. Następnie dodać gruszki i żurawinę, dusić 5 minut.
Dodać cebulę, przyprawić do smaku pieprzem i solą i dusić jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak