Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z winogronami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 600 gram
cebula 4 szt
olej kokosowy 1 łyżka
mąka pszenna 2-3 łyżki
winogrona czerwone 150 gram
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z winogronami

Wątróbkę dokładnie oczyścić z błonek, umyć i osuszyć. Obtoczyć w mące.
Cebulę pokroić w piórka i dusić przez 10 minut na rozgrzanym oleju kokosowym.
Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić wątróbkę i smażyć przez 2-3 minuty. Następnie przełożyć do cebuli i dusić razem 10 minut. Doprawić pieprzem i solą. Dodać przekrojone na połówki i pozbawione pestek winogrona. Dusić 5 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak