Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbka drobiowa
600 gram -
cebula
4 szt -
olej kokosowy
1 łyżka -
mąka pszenna
2-3 łyżki -
winogrona czerwone
150 gram -
olej do smażenia
-
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w piórka i dusić przez 10 minut na rozgrzanym oleju kokosowym.
Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić wątróbkę i smażyć przez 2-3 minuty. Następnie przełożyć do cebuli i dusić razem 10 minut. Doprawić pieprzem i solą. Dodać przekrojone na połówki i pozbawione pestek winogrona. Dusić 5 minut.
Smacznego :)
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się