Wątróbka drobiowa z winogronami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    600 gram
  • cebula

    4 szt
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    2-3 łyżki
  • winogrona czerwone

    150 gram
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę dokładnie oczyścić z błonek, umyć i osuszyć. Obtoczyć w mące.
Cebulę pokroić w piórka i dusić przez 10 minut na rozgrzanym oleju kokosowym.
Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić wątróbkę i smażyć przez 2-3 minuty. Następnie przełożyć do cebuli i dusić razem 10 minut. Doprawić pieprzem i solą. Dodać przekrojone na połówki i pozbawione pestek winogrona. Dusić 5 minut.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat