Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
Musztarda grillowa Prymat 1 łyżeczka
pietruszka suszona 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
marchewka 1 szt.
Sól ziołowa jodowana Prymat
mielony zielony pieprz
cukinia 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami

Wątróbkę drobiową dzielimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z błon, dodajemy 1 łyżkę musztardy, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, dodajemy suszona pietruszkę i granulowany czosnek, dusimy na łyżce oleju, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewkę i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Przekładamy na talerz, podajemy z gotowanymi kartoflami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.12.2011 11:20
bardziej lubię wieprzową drobiowa jest zbyt rozlazła, ale kiedyś jadłem z nią pyszną sałatkę
mikrusiak 13.12.2011 19:23
wygląda apetycznie ale jakoś nie przepadam....;p
Karolcia12 13.12.2011 16:51
super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak