Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z porem i czosnkiem niedzwiedzim

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 40 dkg
cebula biała 1 szt
por (biała część) 1 szt
jabłko 1 szt
pieprz do smaku
czosnek 2 łyżeczki
sól do smaku
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z porem i czosnkiem niedzwiedzim

Wątróbkę myjemy kroimy w mniejsze kawałki odsączamy na sitku.
Wątróbkę posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.

Na patelni rozgrzewamy olej smażymy wątróbkę,jak zmieni kolor dodajemy pokrojoną cebulę w pół krążki i por ,chwilę dusimy następnie dodajemy plasterki jabłka,chwilę jeszcze dusimy .

Do wątróbki dodajemy dwie łyżeczki czosnek niedzwiedzi mielony mieszamy
Przed podaniem doprawiamy solą.

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.04.2014 16:17
Super pomysł :-)
mysza75 01.04.2014 14:38
Pyszna wątróbka, i dużo pora mniam
gusia1000 26.03.2014 19:17
Smaczne jedzenie.
Róża1 12.03.2014 14:02
super danie !!!!!!!!!!!
Janina 12.03.2014 10:41
Świetne danie;)
gosia56 12.03.2014 10:20
bardzo dziękuję za miłe komentarze;) kiedyś nie bardzo lubiłam wątróbkę ale z dodatkami jest pyszna
olkaaa 12.03.2014 07:33
fajny pomysł
fotoviderek 12.03.2014 07:32
Pyszna wątróbka :)
Mniam 11.03.2014 21:00
Por i jabłuszko świetnie się komponują z wątróbką.
idealme 11.03.2014 20:11
bardzo dobre :)
w mojej kuchni 11.03.2014 19:26
smaczne danie podano..
Jarek123 11.03.2014 18:54
mniam, mniam... :)
2milutka 11.03.2014 18:21
lekka i smaczna:)
Lidzia 11.03.2014 17:59
Pyszna, robię podobnie, ale smażę na smalcu lub maśle.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak