Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami i jabłkiem
Kroki postępowania
Smażymy na małej ilości rozgrzanego oleju na patelni.
Podajemy gorącą posypaną szczypiorem z dymki.
Smacznego!
wątróbka drobiowa | 1/2 kg |
mleko | do namoczenia |
pieczarki | 30 dag |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 3 sztuki |
jabłko | 1 sztuka |
śmietana słodka | 200 ml |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyzka |
masło klarowane | 2 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
mąka pszenna | do obtoczenia |
olej rzepakowy | do podsmażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: