Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkiem, gruszką i otrębami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 250 g
jabłko 1 szt
gruszki 1 szt
masło 2 łyżki
otręby 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczyta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem, gruszką i otrębami

Wątróbkę dokładnie oczyścić. Przepłukać i osuszyć. Można pokroić na kawałki, ja smażę w całości. Jabłko i gruszkę umyć, pokroić w półksiężyce, wyciąć gniazda nasienne. Na patelni rozpuścić masło, dodać owoce, najpierw jabłka następnie gruszki- gruszki bardzo szybko miękną. Lekko przesmażyć. Ok 1 minuty. Odłożyć na bok. Na pozostałym na patelni maśle, ułożyć wątróbkę, usmażyć z obu stron, u mnie to ok 2 minuty na stronę. Pod koniec posypać solą , pieprzem oraz otrębami. Owoce układać na talerzu, na nich wątróbkę z otrębami. Polać wytworzonym na patelni sosem. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 05.09.2014 16:28
wyjątkowo ciekawie przyrządzona wątróbka :)
Zdzisław 29.03.2014 12:02
dla mnie to przysmak
caralajna 29.03.2014 06:11
bardzo apetyczna
norweska20 27.03.2014 22:07
ostatnio zrobiłam z jabłkiem..te dodatki muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak