Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
masło 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyszczamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Na maśle obsmażamy wątróbkę z dwóch stron.
Krok 1 - Wątróbka drobiowa z jabłkiem foto
2
Cebulę i jabłko kroimy w pół plasterki. Dodajemy do podsmażonej wątróbki.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa z jabłkiem foto
3
Dodajemy majeranek.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa z jabłkiem foto
4
Dusimy na małym ogniu do momentu, aż wątróbka będzie miękka. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!
Krok 4 - Wątróbka drobiowa z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak