Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkami
Na jedną patelnię wrzucamy;
pokrojoną w krążki cebulę.
Podlewamy ją oliwką i lekko wodą.
Wsypujemy 3 liście laurowe, 3 nasiona ziela angielskiego sól do smaku i szczyptę pieprzu zmielonego.
Cebulka ma się ładnie zeszklić.
Na drugiej patelni;
Także wlewamy trochę oliwki, odrobinę wody, 3 nasiona ziela angielskiego, 3 liście laurowe, pieprz, sól do smaku. Gdy woda z oliwką rozgrzeje się, wrzucamy wypłukaną wątróbkę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy wątróbka lekko zmięknie, dodajemy wypestkowane i pokrojone w ósemki jabłka. Grzejemy jeszcze parę minut. Jabłka puszczą trochę soku. Da to naszemu daniu bardzo ciekawy smak.
Aby danie było gotowe do spożycia, należy połączyć ze sobą gotowe składniki z obu patelni.