Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 kg. drobiowej wątróbki
4 średnie cebule
4 małe jabłka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
liście laurowe Prymat 6 szt
ziele angielskie całe 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z jabłkami

Do przygotowania danie potrzebne będą dwie patelnie.

Na jedną patelnię wrzucamy;

pokrojoną w krążki cebulę.
Podlewamy ją oliwką i lekko wodą.
Wsypujemy 3 liście laurowe, 3 nasiona ziela angielskiego sól do smaku i szczyptę pieprzu zmielonego.
Cebulka ma się ładnie zeszklić.

Na drugiej patelni;

Także wlewamy trochę oliwki, odrobinę wody, 3 nasiona ziela angielskiego, 3 liście laurowe, pieprz, sól do smaku. Gdy woda z oliwką rozgrzeje się, wrzucamy wypłukaną wątróbkę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy wątróbka lekko zmięknie, dodajemy wypestkowane i pokrojone w ósemki jabłka. Grzejemy jeszcze parę minut. Jabłka puszczą trochę soku. Da to naszemu daniu bardzo ciekawy smak.

Aby danie było gotowe do spożycia, należy połączyć ze sobą gotowe składniki z obu patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.03.2017 10:12
bardzo smaczna
Mati13 03.03.2017 14:05
lubię wątróbkę
Wiesława1 03.03.2017 11:38
Pyszna propozycja
jagoda5913 03.03.2017 00:25
też podobnie robię
Iwusia 02.03.2017 22:24
lubię taką wątróbkę, dodaję jeszcze ananasa
KORAL 02.03.2017 17:06
Proste danie a tak uwielbiam :)
w mojej kuchni 02.03.2017 16:52
moje smaki do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak