Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z kurczaka

    500 gram
  • cebula

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić i umyć pod bieżącą wodą.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulkę i pokruszona kostke rosołową.
Chwilę podsmażyć,następnie włożyć wątróbkę.
Smażyć razem na małym ogniu ok. 15 min,pod koniec smażenia włożyć pokrojone na drobne cząstki jabłko,jeszcze chwilę smażyć do miękkości jabłek.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 01.01.2014 10:59
bardzo smaczny obiad
RenataZ-et 26.12.2013 20:46
bardzo lubię taką wątróbkę
plocia 26.11.2013 21:02
Wątróbkę to ja uwielbiam i do tego cebulka
cooleczka 12.11.2013 18:24
taka jest najlepsza
ajres 10.11.2013 11:59
moja ulubiona watrobka
olkaaa 08.11.2013 07:28
już dawno nie jadłam
caralajna 08.10.2013 07:31
bardzo apetyczna
Grazyna0211 03.10.2013 17:35
smaczny obiad
Ewelina38 24.09.2013 11:11
taka jest wspaniała :)
Katarzyna59 13.09.2013 07:11
apetyczna wątróbka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat