Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA DROBIOWA W POMIDORACH I CEBULI

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 gram
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pietruszka zielona 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA DROBIOWA W POMIDORACH I CEBULI

1/ Wątróbki oczyścić, opłukać i osuszyć. Obtoczyć w mące i podsmażyć (nie solić). Cebulę obrać i pokroić w pióra, wrzucić do garnka i zeszklić na odrobinie oleju, dodać pomidory z puszki i marchewkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając (można podlać odrobinę wody).

2/ Gdy marchewka będzie miękka dodać podsmażoną wątróbkę i przyprawy. Dusić ok 10 min, ciągle mieszając by się nie przypaliła. Całość posypać świeżą natką pietruszki. Na talerzu udekorować pomidorkami. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 19.03.2015 21:05
fajny przepis
Pyszota 18.03.2015 12:39
super przepis
Ania84 18.03.2015 11:52
smaczna wątróbka, mam ochotę dziś na taką :)
jasiek 18.03.2015 11:32
smacznie wygląda
aginaa 18.03.2015 10:56
mmm ale ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak