WĄTRÓBKA DROBIOWA W POMIDORACH I CEBULI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    500 gram
  • pomidory krojone z puszki

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Ziele angielskie mielone Prymat

  • mąka

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Wątróbki oczyścić, opłukać i osuszyć. Obtoczyć w mące i podsmażyć (nie solić). Cebulę obrać i pokroić w pióra, wrzucić do garnka i zeszklić na odrobinie oleju, dodać pomidory z puszki i marchewkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając (można podlać odrobinę wody).

2/ Gdy marchewka będzie miękka dodać podsmażoną wątróbkę i przyprawy. Dusić ok 10 min, ciągle mieszając by się nie przypaliła. Całość posypać świeżą natką pietruszki. Na talerzu udekorować pomidorkami. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stan2401 19.03.2015 21:05
fajny przepis
Pyszota 18.03.2015 12:39
super przepis
Ania84 18.03.2015 11:52
smaczna wątróbka, mam ochotę dziś na taką :)
jasiek 18.03.2015 11:32
smacznie wygląda
aginaa 18.03.2015 10:56
mmm ale ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat