Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa w jajku i bułce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 3 szt
olej
cebla 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w jajku i bułce

Wątróbkę przepłukujemy zimną wodą, odsączamy na ręczniku papierowym.
Jajka rozkłucamy, bułkę tartą wysypujemy na talerz. Wątróbkę moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej.
Rozgrzewamy patelnię i wlewamy odrobinę oleju. Na patelnię wykładamy wątróbkę i wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę. Smażymy wątróbkę z obu stron. Podajemy z ziemniakami i najlepiej z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak