Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa smażona z cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g,
cebula 2 szt,
sól i pieprz do smaku,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa smażona z cebulką

Wątróbkę najpierw dobrze opłukać pod bieżącą wodą.

Nastepnie oczyszczam wątróbek z błonek, z wszystkiego co jest w niej niepotrzebne.

Cebule obrać a następnie pokroić w piórka i podsmażyć na oleju w większej patelni do zeszklenia.

Gdy cebula zeszkli się i zacznie przyrumieniać wyjąc cebule na talerz, a na patelnię dodać oczyszczoną wątróbkę.

Smażyć do miękkości, mieszając od czasu do czasu.

Gdy wątróbka jest miękka dodać podsmażoną cebulę wymieszać i podsmażyć jeszcze około 5 - 8 minut.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:06
Dobra taka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak