Wątróbka drobiowa podsmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    500 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    do smaku
  • margaryna

    100 gram
  • śmietanka 12-procentowa

    1/2 kubek
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opis
Wątróbkę płuczemy i wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Podczas smażenia solimy wątróbkę, dodajemy pieprz i przyprawę do kurczaka. Podlewamy troszeczkę wodą. Gdy wątróbka jest miękka dodajemy śmietanę wymieszaną z dwoma łyżkami mąki. Podajemy z duszonymi ziemniakami i konserwowym ogórkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 02.04.2013 10:47
smakowity przepis
ajres 23.02.2013 20:30
pyszna
Dorian 23.01.2013 20:09
pycha
Jodaj 01.01.2013 14:14
pyszna :)
Emiliozo 25.11.2012 21:53
lubię wątróbkę
dorotka0000025 24.08.2012 14:48
pycha
aga130982 04.08.2012 08:05
fajne
aga130982 04.08.2012 08:05
fajne
Natalia40 10.05.2012 20:11
smaczna
Norgiusz 29.04.2012 06:57
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat