Wątróbka drobiowa na sałatach z malinami i balsamico

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    300 gram
  • wątróbki drobiowe

    150 gram
  • maliny świeże

    50 gram
  • oliwa

    50 ml
  • mleko

    100 ml
  • balsamico

    do smaku
  • miód

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ocet winny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbke moczymy kilka godzin w mleku z dodatkiem tymianku.Odsączamy ja z płynu.Sałaty doprawiamy i dodajemy oliwe i ocet winny.Ocet balsamiczny redukujemy
(gotujemy na małym ogniu co ma dość specificzny zapach).
Redukujemy aż bedzie lekko gęsty i dodajemy odrobine miodu.Odstawiamy.Wątróbke smażymy.Ciepłe wątróbki układamy na sałatach i dodajemy maliny a całosc polewamy odrobina balsamico.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 22.09.2010 23:19
super
gacopierz23 17.06.2010 23:36
Przepisy masz niesamowite za to na czerwiec ode mnie 4 punkty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat