Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa na sałatach z malinami i balsamico

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 300 gram
wątróbki drobiowe 150 gram
maliny świeże 50 gram
oliwa 50 ml
mleko 100 ml
balsamico do smaku
miód do smaku
sól do smaku
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa na sałatach z malinami i balsamico

Wątróbke moczymy kilka godzin w mleku z dodatkiem tymianku.Odsączamy ja z płynu.Sałaty doprawiamy i dodajemy oliwe i ocet winny.Ocet balsamiczny redukujemy
(gotujemy na małym ogniu co ma dość specificzny zapach).
Redukujemy aż bedzie lekko gęsty i dodajemy odrobine miodu.Odstawiamy.Wątróbke smażymy.Ciepłe wątróbki układamy na sałatach i dodajemy maliny a całosc polewamy odrobina balsamico.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.09.2010 23:19
super
gacopierz23 17.06.2010 23:36
Przepisy masz niesamowite za to na czerwiec ode mnie 4 punkty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak