Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wątróbka z drobiu
1/2 kg -
masło do smażenia
2 łyżki -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
1 łyżeczka -
czosnek ząbki
10 sztuk -
mąka pszenna
2 łyżki -
sól
- do smaku -
ziemniaki gotowane w mundurkach
1/2 kg -
buraczki na zimno
- w opisie
Przepis i sposób przygotowania wątróbka czosnkowa...
na maśle klarowanym zrumienić obsypaną mąką wątróbkę
pod koniec smażenia posypać pie[rzem i wsypać obrane ząbki czosnku przekrojone na połowę
smażyć wszystko pod przykryciem z 5 minut na mniejszym ogniu
buraczki ugotowane zetrzeć na tarce na grubszych oczkach i wymieszać z małą pokrojoną cebulką, oliwą, pieprzem, octem winnym, cukrem i solą do smaku
ziemniaki w mundurkach obrać ze skórki i pokroić w talarki
wątróbkę czosnkową podać z ziemniakami i buraczkami......SMACZNEGO!!!
Komentarze (6)