Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka czosnkowa...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 1/2 kg
masło do smażenia 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 10 sztuk
mąka pszenna 2 łyżki
sól - do smaku
ziemniaki gotowane w mundurkach 1/2 kg
buraczki na zimno - w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka czosnkowa...

wątróbkę z drobiu oczyścić z żyłek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

na maśle klarowanym zrumienić obsypaną mąką wątróbkę

pod koniec smażenia posypać pie[rzem i wsypać obrane ząbki czosnku przekrojone na połowę

smażyć wszystko pod przykryciem z 5 minut na mniejszym ogniu

buraczki ugotowane zetrzeć na tarce na grubszych oczkach i wymieszać z małą pokrojoną cebulką, oliwą, pieprzem, octem winnym, cukrem i solą do smaku

ziemniaki w mundurkach obrać ze skórki i pokroić w talarki

wątróbkę czosnkową podać z ziemniakami i buraczkami......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.09.2013 15:17
Super wątróbka:)
Adamorek 30.09.2013 10:22
dobra wątróbka
Aleksandra/Olcia 30.09.2013 09:20
pychotka mniam
Janina 30.09.2013 08:28
W takim wydaniu nie robiłam, smaczna;)
Luki 30.09.2013 08:28
lubię dania z wątróbki
Wiesława1 30.09.2013 08:17
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak