wątróbka czosnkowa...

wątróbka czosnkowa...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z drobiu

    1/2 kg
  • masło do smażenia

    2 łyżki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek ząbki

    10 sztuk
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

    - do smaku
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    1/2 kg
  • buraczki na zimno

    - w opisie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania wątróbka czosnkowa...

wątróbkę z drobiu oczyścić z żyłek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

na maśle klarowanym zrumienić obsypaną mąką wątróbkę

pod koniec smażenia posypać pie[rzem i wsypać obrane ząbki czosnku przekrojone na połowę

smażyć wszystko pod przykryciem z 5 minut na mniejszym ogniu

buraczki ugotowane zetrzeć na tarce na grubszych oczkach i wymieszać z małą pokrojoną cebulką, oliwą, pieprzem, octem winnym, cukrem i solą do smaku

ziemniaki w mundurkach obrać ze skórki i pokroić w talarki

wątróbkę czosnkową podać z ziemniakami i buraczkami......SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

fotoviderek 30.09.2013 15:17
Super wątróbka:)
Adamorek 30.09.2013 10:22
dobra wątróbka
Aleksandra/Olcia 30.09.2013 09:20
pychotka mniam
Janina 30.09.2013 08:28
W takim wydaniu nie robiłam, smaczna;)
Luki 30.09.2013 08:28
lubię dania z wątróbki
Wiesława1 30.09.2013 08:17
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat