Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka cielęca z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba cielęca 1/2 kg.
cebula 2 szt.
mąka 3 łyżki
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka cielęca z jabłkiem

wątrobę opłukać i pokroić na plastry o grubości ok.1cm.oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron,zdjąć z patelni usmażoną wątrobę i na ten sam olej wrzucić cebulę pokrojoną w krążki oraz cząstki jabłka oprószyć majerankiem dodać usmażoną wątrobę delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok.10min.Tuż przed podaniem oprószyć wątróbkę solą i pieprzem,podawać z bagietką lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.09.2013 08:56
ciekawy pomysł z jabłkiem
Wafelek2601 25.08.2012 09:03
Smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak