Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 60 dag
mąka pszenna 2 łyżki
smalec 1 łyżka
jabłka 3 sztuki
cebula 3 sztuki
majeranek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
woda 2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym...

Kroki postępowania

1
cielęcą wątróbkę pokroić na 1 cm plastry, oczyścić z błon, żyłek i opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, obsypać mąką i na goracym smalcu zrumienić z każdej strony
Krok 1 - wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym... foto
2
cebulę pokroić na większą kostkę, jabłka bez skórki utrzeć na tarce grubsze oczka, dodać do watróbki, posypać majerankiem i pieprzem, zamieszać i podsmażać z 3 minuty
Krok 2 - wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym... foto
3
wlać wodę i pod przykryciem dusić z 20 minut na mniejszym ogniu, wątróbkę posolić przed podaniem na talerzu - watróbka jest soczysta, delikatna i smakuje z pieczywem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!
Krok 3 - wątróbka cielęca w sosie jabłkowo-cebulowym... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 15.04.2016 20:15
Lubię wątróbkę.
eliza135 15.04.2016 19:50
zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak