Wątróbka cielęca smażona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • wątróbka cielęca

    1 (duża)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić na kawałki, obtoczyć w mące i smażyć w roztopionym maśle z obydwu stron, aż będzie miękka, soląc na końcu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 21.08.2011 10:55
pycha
petronella 05.04.2011 15:51
cos dla mojego meza..
RenataZ-et 20.10.2010 23:47
Lubię wątróbkę, ale smażę zawsze z cebulką :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat