Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka cielęca panierowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcych wątróbek 750 g
mąki 50 g
jajek 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka cielęca panierowana

Wątróbkę płuczemy, zdejmujemy z niej błony. Kroimy na mniejsze porcje.Wycinamy większe żyły i przewody. Przygotowujemy mąkę. Jajka rozkłócamy. Przygotowujemy bułkę tartą. Wątróbkę zanurzamy najpierw w mące, później jajku a na końcu w bułce tartej. Olej dobrze rozgrzewamy i smażymy na nim wątróbkę tak, aby w środku była ona jeszcze troszkę krwista. Kiedy będzie już usmażona, lekko solimy. Spożywamy bezpośrednio po przygotowaniu. Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 14.05.2013 18:14
ciężko dostać wątróbki cielęce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak