wątróbka cielęca duszona...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    1 kg
  • mąka pszenna

    - ile potrzeba
  • olej rzepakowy

    - ile potrzeba
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • cebula

    4 sztuki
  • woda

    3 szklanki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


wątróbkę cielęcą świeżą oczyścić z żyłek, błon, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze i cieńsze kawałki

obtoczoną wątróbkę w mące pszennej smazyć na mocno gorącym oleju na rumiano, dodać pokrojoną cebulę i smażyć z 5 minut, co jakiś czas zamieszać

wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut, zdjąć pokrywkę, dodać majeranek, kucharka, pieprz i bez przykrycia dusić z 5 minut

podawać na ciepło i do ziemniaków lub na zimno do pieczywa - wątróbka cielęca jest delikatniejsza, smaczniejsza od wieprzowej wątroby, my najlepiej ją lubimy duszoną z cebulą i majerankiem...........SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat