Wątróbka cielęca:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4-5 szt
  • wątróbka cielęca

    1 kg
  • natka pietruszki

  • ocet balsamiczny

    1-2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w spore \"piórka\" i zeszklić delikatnie na kilku łyżkach oleju.
Przełożyć do innego naczynia a na tym samym oleju podsmażyć wątróbkę cielęcą pokrojoną w długie i niezbyt szerokie paski. Smażyć krótko-około 5-7 minut z każdej strony.
Posolić dopiero po usmażeniu.
Posypać dużą ilością drobno pokrojonej natki pietruszki.
Na dużym talerzu ułożyć cebulę, na cebuli rozłożyć wątróbkę.
Na gorącą jeszcze patelnię wlać 1-2 łyżki octu balsamicznego, doprowadzić do wrzenia i polać wątróbkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat