Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 60 dag
cebula 2
jabłka prażone 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
winogrona 30 dag (mieszane)

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka

1. Wątróbkę kroję, obtaczam w mące, smażę na oleju. Doprawiam solą i pieprzem. Na tym samym tłuszczu smażę obraną i pokrojoną w piórka cebulę,
2. winogrona kroję na pół, skrapiam sokiem z cytryny, doprawiam solą i pieprzem. Dodaję jabłka i duszę 5 min na maśle. Wątróbkę obkładam cebulą i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak