Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątrobianka domowa

5.0
(59)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pachwina 2 kg
wątroba wieprzowa 750 gram
sól do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątrobianka domowa

Wątrobę należy zagotować z dodatkiem soli, następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa. Pachwinę również myjemy, zagotowujemy z dodatkiem liścia laurowego i soli - gdy będzie miękka, wyjmujemy i przepuszczamy przez maszynkę. Zmieloną wątrobę i pachwinę mielimy jeszcze 2 razy. Potem doprawiamy - solą, pieprzem, majerankiem i ew. ziołami prowansalskimi. Wkładamy do słoików. Podajemy do smarowania na pieczywo. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.02.2012 21:20
domowa najlepsza
mikrusiak 10.01.2012 13:50
na to to mnie nikt nie namówi heh

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak