Wątrobianka domowa

Wątrobianka domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pachwina

    2 kg
  • wątroba wieprzowa

    750 gram
  • sól

    do smaku
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wątrobianka domowa

Wątrobę należy zagotować z dodatkiem soli, następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa. Pachwinę również myjemy, zagotowujemy z dodatkiem liścia laurowego i soli - gdy będzie miękka, wyjmujemy i przepuszczamy przez maszynkę. Zmieloną wątrobę i pachwinę mielimy jeszcze 2 razy. Potem doprawiamy - solą, pieprzem, majerankiem i ew. ziołami prowansalskimi. Wkładamy do słoików. Podajemy do smarowania na pieczywo. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Ada-Gaba 17.02.2012 21:20
domowa najlepsza
mikrusiak 10.01.2012 13:50
na to to mnie nikt nie namówi heh

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat