Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątrobiane kluski na rosole Zewy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kluski

mąka pszenna 2 szk
jajko 2
woda 1 szk około
wątróbka drobiowa 400 g około
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szk około

Dodatkowo

rosół 3 l

Porada

Rosół ma być dobrze doprawiony bo klusek nie doprawiamy

Przepis i sposób przygotowania na: Wątrobiane kluski na rosole Zewy

Kroki postępowania

1
Mąkę, wodę i jajka dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto
2
Wątróbki za pomocą noża zetrzeć na desce ( błonki zostaną nam na desce ) lub zmielić na drobnych oczkach.
Wątróbkę dodać do ciasta, wymieszać
Krok 2 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto
3
a następnie dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać.
Masa ma być gęsta.
Krok 3 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto
4
Na gotujący się rosół kłaść łyżeczką małe porcje masy i gotować kluski od wypłynięcia około 15 minut.
Podawać na gorąco z rosołem i pokrojoną marchewką oraz świeżą natką pietruszki.
Krok 4 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 27.07.2015 09:56
Mają ciekawy smak i o dziwo nie czuć bardzo wątróbki :)
Bernadeta1 25.07.2015 16:13
Chętnie bym spróbowała takiego jedzonka
olkaaa 25.07.2015 14:48
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak