Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątroba z cukinią w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 70 dkg
cebula 1 duża
cukinia 1 szt
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
mąka
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: wątroba z cukinią w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
wątrobę pokroić w plastry, każdy obtoczyć w mące i położyć na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z obu stron
Krok 1 - wątroba z cukinią w sosie pomidorowym foto
2
cebulę pokroić w piórka i dodać do podsmażanej wątroby, cukinię obrać i pokroić w cienkie paski następnie dodać do mięsa wraz z przecierem pomidorowym
Krok 2 - wątroba z cukinią w sosie pomidorowym foto
3
wszystko razem poddusić około 5-7 minut, na końcu doprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 3 - wątroba z cukinią w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.12.2013 17:32
fajny pomysł
berys18 16.02.2013 18:54
świetny pomysł
kuklik 17.09.2012 15:57
a to ciekawe
owca441 13.09.2012 20:17
świetne połączenie
halina17 12.09.2012 20:11
Wątroba z cukinią dobry pomysł.
Mariposas 12.09.2012 19:58
ciekawe
marcinek 12.09.2012 19:47
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak