Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba wieprzowa w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka
cebula
przyprawa do potraw Kucharek
kostka rosołowa
jogurt naturalny
mąka
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba wieprzowa w sosie

Wątrobę wieprzową kroimy na mniejsze części. Można dodatkowo obtłuc ją młotkiem kuchennym z obu stron.
Obtaczamy wątrobę w mące z obu stron.
Podsmażamy na oleju z obu stron.
Gdy wątroba będzie już zarumieniona kroimy cebulę w plastry i dodajemy do wątroby. Posypujemy całość przyprawą do dań kucharek. Chwilę podsmażamy.
Zalewamy całość wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy jeszcze z 20 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy rozpuszczoną w wodzie 1 łyżkę mąki z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego
Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 10.11.2014 10:38
często robię drobiowe wątróbki w różnych sosach :)
mirosława4 09.11.2014 22:49
bardzo lubię , u mnie jutro będzie na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak