Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróba duszona w winie z jabłkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dkg
mleko 1 szklanka
wino półwytrawne 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
antonówka 1 sztuka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
koperek 2 gałązki
kalafior 1/2 sztuki
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
olej rzepakowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróba duszona w winie z jabłkami

Kroki postępowania

1
Wątróbkę obieram z błonek, myję i zalewam mlekiem. Odstawiam na dwie godziny.
Krok 1 - Wątróba duszona w winie z jabłkami foto
2
Cebulkę obieram, kroje w piórka i przesmażam na patelni na oleju. Dodaje wątróbkę odsączoną z mleka, chwile przesmażam i dodaje jabłka kawałki. Zalewam winem i wątróbkę duszę aż wino się zredukuje. Solę i pieprzę na końcu.
Krok 2 - Wątróba duszona w winie z jabłkami foto
3
Podaję z kalafiorem ugotowanym aldente i pomidorkami koktajlowymi.
Krok 3 - Wątróba duszona w winie z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 20.10.2013 17:53
na pewno pyszne! :)
IZABELA29 17.10.2013 09:35
wątróbeczkę bardzo lubię i chętnie skosztuję
Łucja 16.10.2013 22:59
uwielbiam wątróbkę, duszonej w winie jeszcze nie jadłam :)
Dorota37 16.10.2013 15:15
Z jabłuszkiem ale to musi byc dobre :-)
jasiek 16.10.2013 12:45
doskonale przyrządzone podroby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak