Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątroba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba wołowa 300 gram
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczki
mąka 100 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątroba

Cebulę kroję, a następnie podsmażam na oleju, pod koniec doprawiam ją Kucharkiem, solą i pieprzem. Następnie cebulę przekładam na talerz, a na pozostałym po smażeniu tłuszczu smażę wątrobę pokrojoną na kawałki i obtoczoną w mące. Do podsmażonej wątroby dodaję przygotowaną cebulę i smażę całość jeszcze przez 2 minuty na średnim ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.08.2012 19:05
lubię
pacpaw 31.07.2012 21:39
wątrobę nie należy solić przed przyrządzaniem, a jedynie pod sam koniec. Wtedy nie powinna stwardnieć
halina17 28.07.2012 12:38
Czy nie jest twarda wątroba wołowa po przyrządzeniu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak