Wątroba

Wątroba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wołowa

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

    1/2 szklanki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczki
  • mąka

    100 gram
  • pieprz czarny mielony

    1/8 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroję, a następnie podsmażam na oleju, pod koniec doprawiam ją Kucharkiem, solą i pieprzem. Następnie cebulę przekładam na talerz, a na pozostałym po smażeniu tłuszczu smażę wątrobę pokrojoną na kawałki i obtoczoną w mące. Do podsmażonej wątroby dodaję przygotowaną cebulę i smażę całość jeszcze przez 2 minuty na średnim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

06.08.2012 19:05
lubię

pacpaw

31.07.2012 21:39
wątrobę nie należy solić przed przyrządzaniem, a jedynie pod sam koniec. Wtedy nie powinna stwardnieć

halina17

28.07.2012 12:38
Czy nie jest twarda wątroba wołowa po przyrządzeniu?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat