Warzywny gulasz z fasolą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Warzywny gulasz z dodatkiem fasoli jasiek jest bardzo smacznym daniem obiadowym lub kolacyjnym, z pieczywem smakuje doskonale.........SMACZNEGO!!!

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    50 dag
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • liście lurowe

    2 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • mix papryk

    2 sztuki
  • olej rzepakowy

    0.5 szklanki
  • pieprz ziołowy

    1 łyżeczka
  • bulion warzywny

    1 kostka
  • papryka ostra

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczyć w wodzie całą noc, potem opłukać i w szybkowarze gotować w 1.5 litra wody z kostką bulionu warzywnego, zielem angielskim, liściem laurowym około 40 minut, wystudzić.

Włoszczyznę, i resztę składników, umyć, obrać, pokroić na kawałki i w blenderze na tarczy do warzyw utrzeć.

Na oleju podsmażać wg podanej kolejności: cebulę, czosnek na złoto, starte warzywa dodać i podsmażać z 10 minut mieszając.

Do warzyw wlać z szybkowara ugotowaną fasolę z wywarem, dodać kostkę rosołową i gotować z 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 28.02.2019 12:53
Bardzo fajny pomysł, muszę kiedyś zrobić taki gulasz z fasolą : )
Bożena Matuszczyk 28.02.2019 11:20
Ciekawe połączenie smaków, a gulasz wygląda smakowicie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat