Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywny deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukinia 50 dag
kabaczek 50 dag
jabłka 20 dag
brązowy cukier 0,5 szklanki
galaretka gruszkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: warzywny deser

Rozmrożone ciasto wyłóż na blachę i piecz przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Cukinię, kabaczek i jabłka obierz, pozbaw pestek i zetrzyj na grubej tartce. Duś na patelni pod przykryciem przez ok. 20 minut. Zdejmij przykrywkę, wsyp cukier i smaż jeszcze 10 minut. Zestaw z ognia i wsyp galaretkę, a następnie dokładnie wymieszaj. Ciasto przekrój w poprzek. Na dolnej części ułóż farsz i przykryj pozostałym ciastem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak